Amenajarea bucatariei. Cateva idei si sfaturi interesante

Bucataria este unul dintre spatiile din casa in care iti vei petrece destul de mult timp, motiv pentru care este bine sa acorzi o atentie sporita fiecarui detaliu in momentul in care o amenajezi. Aceasta incapere trebuie sa arate bine, insa cel mai important este sa fie functionala. Tocmai de aceea, iti prezentam cativa pasi pe care nu trebuie sa ii sari atunci cand faci o amenajare corecta.

1. Descopera daca ai nevoie de autorizatii speciale. De cele mai multe ori nu ai nevoie de nicio autorizatie daca vrei sa iti amenajezi bucataria, insa exista sanse mari sa ai nevoie sa muti o teava de gaz sau de apa, ceea ce necesita niste aprobari. Daca stai la bloc, misiunea poate sa fie destul de dificila, asadar, pune in balanta absolut toate elementele.

2. Fa-ti  lista cu functionalitatile de care ai nevoie. Tu stii cel mai bine cat de mult folosesti bucataria si care sunt functionalitatile de care ai nevoie. Fa o lista cu tipul de cuptor pe care il vei folosi, cu tipul de frigider sau diveerse alte produse electrocasnice majore care pot ocupa spatiu. In felul acesta vei sti inca de la inceput cum trebuie sa faci loc pentru fiecare element.

3. Fa masuratori. Masuratorile se fac atunci cand bucataria este goala. Masoara inaltimea, lungimea peretilor si diverse particularitati pe care le prezinta spatiul de gatit. Daca ai masuratorile realizate corect vei sti care sunt dimensiunile frigiderului pe care il vei cumpara, care sunt dimensiunile aragazului si care sunt dimensiunile masinii de spalat vase.

holly

4. Incearca sa faci totul intr-o singura etapa. Sunt multi proprietari care aleg sa isi amenajeze bucatariile in mai multe etape, in functie de disponibilitatea financiara si de diverse alte detalii. Daca vrei, insa, o bucatarie 100% functionala, incearca sa faci totul dintr-o singura etapa. Pentru asta, cel mai bine este sa apelezi la niste profesionisti care pot pune in opera cat mai bine tot ceea ce iti doresti.

5. Alege-ti stilul. Exista o multime de stiluri pentru care poti opta, incepand cu cel rustic, continuand cu cel vintage si terminand cu cel modern sau scandinav. Alege stilul pe care il doresti si gaseste acele piese de mobilier si acele electrocasnice care se potrivesc.

Bucataria trebuie sa arate bine, insa trebuie sa fie 100% functionala, asadar, nu neglija sfaturile referitoare la functionalitate. Cei care lucreaza in bucatarii profesionale stiu cel mai bine cum trebuie sa arate o bucatarie perfecta, asadar, este bine sa ii asculti.

2 thoughts on “Amenajarea bucatariei. Cateva idei si sfaturi interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *