Amenajarea bucatariilor in functie de forma lor. Iata ce trebuie sa stii!

Amenajarea bucatariei este o reala provocare. Toata lumea isi doreste o bucatarie spatioasa, cu foarte multe sertare, cu bar si cu o masa generoasa, insa din pacate, nu toate locuintele permit asta. Indiferent de spatiul pe care il ai insa, poti sa iti amenajezi o bucatarie perfecta.

Iata cateva idei pentru amenajarea bucatariei, in functie de modul inc are arata incaperea destinata acestui spatiu.

1. Bucataria din balcon. Foarte multi oameni aleg sa isi amenajeze bucataria in balcon, dintr-un motiv cat se poate de simplu: lipsa de spatiu. Desi este un spatiu ingust, poate sa sustina fara probleme un aragaz sau o plita, o mica masa, o chiuveta si spatii pentru vase. Daca vrei sa sacrifici balconul pentru bucatarie, asigura-te ca il izolezi bine, adaugi prize si racordezi totul cat mai corect. S-ar putea sa ai nevoie de o serie de aprobari de la administratorul blocului pentru a face toate lucrarile.

2. Bucataria open space. Multi oameni care locuiesc in apartamente aleg sa uneasca bucataria cu livingul, realizand in felul acesta un spatiu mare si confortabil. O astfel de bucatarie da senzatia de spatiu si ofera libertate in ceea ce priveste amenajarea. Poti sa iti construiesti bucatarii cu multe spatii de depozitare, poti sa iti construiesti o insula, inspirandu-te din filmele americane si poti crea un spatiu de dining pentru toata familia. Singurul dezavantaj al unei astfel de bucatarii este faptul ca mirosurile se vor imprastia in toata casa, insa o hota buna poate face o treaba excelenta.

3. Bucatarii in forma de L sau de U.  Sunt perfecte pentru bucatariile mici si patrate. Practic, poti pune corpuri pe o suprafata foarte mare din bucatarie, lasand si spatiu de miscare. De asemenea, te bucuri de un blat cat se poate de generos.

4. Bucatarii lungi si inguste. Reprezinta cea mai mare provocare. Pot fi amenajate tot in forma de L, insa trebuie sa se acorde o atentie sporita si modului in care este aleasa culoarea mobilierului. Un bej deschis, un galben deschis sau albul sunt solutii cat se poate de bine.

Atunci cand ai un spatiu mic in bucatarie este bine sa tii cont de fiecare detaliu. Foloseste spatiul pe verticala si incearca sa mizezi pe corpuri  cu deschideri simple, eventual care se gliseaza. In felu acesta poti economisi foarte mult spatiu si te poti bucura de o bucatarie functionala.

One thought on “Amenajarea bucatariilor in functie de forma lor. Iata ce trebuie sa stii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *