Bucataria moderna. Reguli pe care trebuie sa le respecti

O bucatarie moderna este simpla, in culori simple si curata. In ciuda simplitatii sale insa, amenajarea ei poate sa fie destul de dificila, deoarece nu iti doresti doar o bucatarie care sa arate bine, ci si una pe care sa o poti folosi cu incredere oricand si care sa fie eficienta.

Daca urmeaza sa iti mobilezi bucataria si ai pus ochii pe stilul modern, iata cateva reguli de baza pe care trebuie sa le respecti:

1. Regula elementelor esentiale. Exista 3 elemente prezente in absolut orice bucatarie, in jurul carora se invarte intreaga activitate: aragazul, frigiderul si chiuveta. Daca vrei sa gatesti eficient, este bine sa asezi aceste 3 elemente la o distanta de maxim 3 metri una de alta. Daca ai o bucatarie patrata, cu atat mai bine, in conditiile in care poti pune fiecare element pe cate o latura a incaperii, creand in felul acesta un triunghi. Ideea de baza este de a te misca intotdeauna cat mai liber si de a avea totul la indemana.

2. Aragazul si hota. Este cat se poate de firesc ca aragazul sa fie instalat acolo unde se afla gura de aerisire a hotei. Exista si solutii care nu respecta aceasta regula, insa nu iti doresti o multime de tevi prin casa.

3. Chiuveta si aragazul. Este bine ca aceste doua elemente sa fie la distanta de 30 de centimetri una de alta si sa fie pe laturi opuse. In felul acesta nu exista riscul de a stropi chiuveta cu ulei incins si nici riscul de a stropi aragazul cu apa.

4. Suprafetele trebuie sa fie drepte si lucioase. Este bine sa te asiguri ca blatul de bucatarie si celelalte suprafete pe care le folosesti constant sunt drepte si lucioase. Colturile ese bine sa fie, totusi, putin rotunjite, in asa fel incat sa nu existe riscul de accidentare.

Nu trebuie sa neglijezi nici celelalte detalii care pot genera confort in bucatarie. Lumina, spre exemplu, trebuie sa fie naturala si cat mai puternica. Daca nu ai o sursa de lumina naturala nu este nicio problema, insa trebuie sa te asiguri ca aragazul, chiuveta si spatiul unde tai legume au surse proprii de iluminare.

Podeaua este si ea foarte importanta: nu trebuie sa alunece, este bine sa se curete cat mai usor si sa fie cat mai igienica. Gresia este foarte potrivita in acest sens.

O bucatarie perfecta este cea in care te simti bine si poti sa prepari cele mai delicioase mancaruri. Daca ai putina inspiratie, poti sa transformi absolut orice spatiu intr-o astfel de bucatarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *