Când si de ce sa cumperi mobila la comanda?

Piesele de mobilier din casa au o importanta mult mai mare decat ti-ai putea inchipui. Acestea ofera acea senzatie placuta de confort si de intimitate, reusesc sa usureze activitatile zilnice si in anumite cazuri ofera sanatate.

Daca in trecut romanii erau nevoiti sa se multumeasca cu aceleasi doua tipuri de mobila, astazi optiunile sunt nelimitate. Magazinele de mobila afiseaza piese de mobilier care mai de care mai interesante, realizate dintr-o varietate mare de materiale, cu culori si forme care par desprinse din revistele de profil.

Cu toate astea, specialistii in design recomanda mobila la comanda in detrimentul mobilierului achizitionat direct din magazin.

mobila-bucatarie

De ce mobila la comanda?

Exista o serie de motive pentru care mobilierul de acest fel este superior mobilierului de serie gasit in magazine:

 • Are dimensiuni personalizate, in functie de dimensiunile incaperilor pentru care este dedicat. Acest lucru inseamna o potrivire la linie si un impact vizual deosebit. Confortul dintr-o casa este dat, intr-o foarte mare masura, de partea vizuala.
 • Permite alegerea oricarui tip de mobilier. Fiind mobilier la comanda, flexibilitatea este mult mai mare. Daca vezi ceva intr-o revista care ti se pare interesant, poti sa ii soliciti celui care iti face mobila, iar rezultatele pot fi deosebite.
 • Obtii costuri mai mici. De multe ori, costurile mobilierului la comanda sunt mai mici decat costurile mobilierului de serie. Nu este o regula valabila tot timpul, insa daca ai norocul sa descoperi o firma cu experienta si cu furnizori de lemn, pal sau furnir cu produse ieftine, ai toate avantajele financiare de partea ta. Daca ti se pare scump, exista intotdeauna varianta negocierii.

Exista si dezavantaje aduse de mobilierul la comanda. In primul rand, solutia este una optima doar in cazul in care ai timp pentru asteptare. Elaborarea intregului proiect poate sa dureze chiar si cateva luni, asadar, daca vrei mobilier in cateva zile, varianta de serie este mai potrivita.

De asemenea, exista riscul sa dai peste firme fara experienta, care nu reusesc sa iti puna ideile in practica foarte bine si genereaza dezamagire. Tocmai de aceea, este recomandat sa te orientezi catre o firma de incredere, cu portofoliu bogat si cu clienti multumiti.

mobilier-living

Cum alegi firma care iti face mobila la comanda?

Daca vrei sa ai toate avantajele, este bine sa te orientez dupa cateva elemente. Tine cont de garantia pe care o ofera, de materialele cu care lucreaza si de portofoliu. Inainte de a demara un astfel de proiect cere cat mai multe poze si chiar incearca sa vezi live o piesa de mobilier realizata de cei pe care ii angajezi. Calitatea sta in micile detalii si iti poti da seama rapid daca totul este ok sau nu.

3 thoughts on “Când si de ce sa cumperi mobila la comanda?

 1. Tomita spune:

  Lucrez cu aceasta firma de cativa ani si niciodata nu am fost dezamagit!
  Raportul pret/calitate este accesibil!
  Am recomandat si prietenilor mei si totul a fost in regula!

  1. indekoro spune:

   Multumim! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *