Care sunt materialele folosite cel mai adesea pentru productia de mobilier?

Cu totii avem mobilier in casa. Dulapurile, birourile, patul, canapeaua, fotoliile, comodele si orice alt produs folosit pentru confort si pentru depozitare, toate fac parte din categoria mobilier. Daca in trecut se pune accent doar pe utilitatea pieselor de mobilier, iar optiunile nu erau foarte variate, astazi, o piesa de mobilier poate sa joace mai multe roluri:

  • Se face utila, urmand un anumit scop;
  • Contribuie la estetica incaperii in care este pusa;
  • Poate sa se transforme intr-o adevarata investitie, atata vreme cat este bine realizata.

Care sunt elementele care pot decide calitatea mobilierului?

Exista mii de firme care au drept activitate „productie mobilier”. Nu toate pot oferi produse de calitate, insa. Calitatea este data de tipul materialelor folosite, de inspiratia celor care deseneaza produsele, de accesoriile folosite si de tehnicile de imbinare a tuturor elementelor. Cel mai important insa, este materialul, motiv pentru care ii vom acorda ceva mai multa atentie.

holly

Care sunt principalele materiale folosite pentru productia de mobila?

  • Lemnul masiv. Este lemnul brut, folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru mobila, constructii si pentru o multime de alte lucruri. Desi ideea mobilierului din lemn masiv pare a fi una foarte buna, nu tot ceea ce este construit din acest material este de buna calitate. Daca vrei rezultate cat mai bune trebuie sa te asiguri ca lemnul este de buna calitate, este tratat asa cum trebuie si este bine pus in opera.
  • PAL-ul.  PAL-ul este compus din placi aglomerate de lemn. Lemnul nu este masiv, ci este realizat prin lipirea rumegusului si presarea lui. Este utilizat adesea in productia de mobila, in primul rand pentru costurile sale mici. De asemenea, poate sa fie prelucrat cu usurinta si sa aia un aspect deosebit de placut. Nu este foarte rezistent pe termen lung, insa cei care doresc sa schimbe frecvent mobila, nu vor avea o problema in acest sens.
  • MDF. Este tot un fel de MAL, insa are o densitate mai mare a fibrei, ceea ce ii asigura rezistenta mai mare. Foarte multa lume considera ca MDF-ul este chiar mai bun decat lemnul masiv, iar pe de o parte este adevarat, in conditiile in care poate sa fie prelucrat mult mai usor.

Aceste 3 materiale sunt principalele solutii folosite pentru productia de mobila, insa nu sunt singurele. Se poate opta pentru mobila din PVC, din fier forjat sau dintr-o multime de alte materiale. Folosit corect, orice material poate sa se transforme intr-un mobilier de calitate. Astfel, daca vrei sa te bucuri de piese de mobilier perfecte, trebuie sa te asiguri ca sunt realizate de o firma ce dispune de tehnologii moderne si are un portofoliu serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *