Cele 3 secrete ale unui dormitor confortabil si frumos

Dormitorul este camera din casa in care ne petrecem cel mai mult timp. Dupa o zi lunga de munca, aceasta camera este cea care te ajuta sa iti recapeti energia si sa te relaxezi. Tocmai de aceea, trebuie sa ii acorzi cea mai multa atentie atunci cand vine vorba despre amenajare.  Evident, din dormitor nu trebuie sa lipseasca patul, noptierele si dulapul, insa aceasta incapere poate sa fie mult mai mult de atat.

Daca vrei confort maxim si o estetica perfecta pentru dormitorul tau, iata cateva reguli pe care nu trebuie sa le neglijezi.

1. Simetria este extrem de importanta intr-o astfel de incapere. Daca in alte incaperi poti merge pe un aspect iesit din tipare, in dormitor trebuie sa mizezi pe simetrie. Aceasta va crea un sentiment de ordine si calm si iti va oferi tot confortul de care ai nevoie. Simetria nu inseamna si monotonie, insa. Poti sa alegi intotdeauna texturi deosebite, culori care sa se evidentieze sau materiale care sa ii dea personalitate dormitorului.

2. Culorile trebuie si ele sa fie alese cu mare atentie. Alegerea culorilor este esentiala deoarece acestea contribuie in mod decisiv la doza de confort oferita de dormitor. O regula foarte importanta este aceea de a alege trei culori neutre pe care le poti combina foarte bine si de a adauga o nuanta bine accentuata. Culorile neutre trebuie sa aiba nuante similare, insa saturatii diferite.

3. Nu trebuie sa mentii acelasi stil in tot dormitorul. Este adevarat ca sunt foarte multi designeri care mizeaza pe un dormitor ce detine o multime de elemente in acelasi stil. Nu trebuie sa ai acelasi tip de piese de mobilier si de accesorii in tot dormitorul. Spre exemplu, daca ai piese de mobilier clasice poti sa adaugi mici accesorii industriale. Amestecul de stiluri poate sa imbogateasca extrem de mult imaginea dormitorului, insa ii pastreaza acea doza de confort de care ai nevoie.

Cu siguranta, aceste reguli trebuie sa fie respectate atata vreme cat ti se potrivesc. Daca ai anumite preferinte in ceea ce priveste mobilierul, culorile sau accesoriile, nu ezita sa le pui in valoare. Un dormitor perfect este un dormitor care te reprezinta si in care te poti simti tu foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *