Cele mai bune materiale pentru mobila de bucatarie

Cand trebuie sa decizi ce mobila de bucatarie trebuie sa iei pentru casa ta, ai o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul. Va trebui sa te hotarasti asupra stilului de mobila, asupra culorilor si, mai presus de toate, asupra materialelor din care sa fie confectionate corpurile de mobilier. Pana la urma, daca alegi materiale de calitate slaba, vei ajunge sa ai o bucatarie de calitate slaba, iar durata ei de valabilitate va fi, cu siguranta, foarte scazuta. Inainte de a achizitiona ceva, investeste putin timp pentru a te informa cu privire la fiecare material ce se foloseste in acest scop in asa fel incat sa nu ajungi sa risipesti banii pe un mobilier ce lasa de dorit in ceea ce priveste calitatea.

bucatarie

Pentru a-ti veni putin in ajutor, iata o mica lista cu cele mai bune materiale folosite in mobilierul de bucatarie pe care il gasesti pe piata in ziua de azi si cateva informatii despre fiecare in parte.

PAL-ul nelaminat. Acesta este destul de ieftin si are un aspect extrem de similar cu cel al lemnului.

MDF-ul. Este un material ce poate fi vopsit, gasindu-se atat in variante mate, cat si in variante lucioase (in acest caz, orice imperfectiune iese in evidenta). Exista, de asemenea, MDF acoperit de sticla. Este un material mai scump, insa are o rezistenta mai mare. De retinut, insa, ca mobilierul din MDF acoperit de sticla nu poate fi creat in forme speciale, cum ar fi cele curbate.

Lemnul masiv. Ar putea fi considerat cel mai bun material pentru mobilier. Si este, intr-adevar, insa pentru mobilierul din celelalte incaperi ale casei. In bucatarie, unde exista umezeala si mari schimbari de temperatura cauzate de aparatele electrocasnice, lemnul poate fi usor afectat.

Daca vrei sa optezi pentru PAL sau MDF, trebuie sa stii ca aceste materiale pot fi acoperite cu un strat de furnir, cu scopul de a le infrumuseta. Furnirul imita destul de bine lemnul, insa nu poate fi ulterior lacuit sau revopsit, cum este mobilierul din lemn masiv.

In cele din urma, PAL-ul si MDF-ul sunt considerate a fi cele mai bune materiale pentru mobilierul de bucatarie, in special cand vine vorba de carcasele dulapurilor. Sunt mai rezistente, au si un cost mai mic, iar la umezeala si schimbari bruste de temperatura au o rezistenta sporita. Se recomanda, insa, alegerea PAL-ului sau MDF-ului de calitate, mai bine tratate, pentru a te asigura ca te vei bucura de mobilier o perioada mai lunga de timp.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *