Cum alegi corect mobilierul pentru baie?

Atunci cand vine vorba de mobilier, majoritatea oamenilor acorda o atentie sporita mobilierului din dormitor, living sau bucatarie, neglijand baia.

De fapt, baia ar trebui sa fie una dintre primele incaperi careia i se acorda atentie, deoarece este locul unde obtii igiena zilnica si de cele mai multe ori, cel mai bun loc unde poti medita si iti poti organiza gandurile.

Alegerea unui mobilier baie perfect poate sa fie o provocare, insa. In cele mai multe locuinte, dimensiunile baii nu sunt tocmai generoase, ceea ce inseamna ca piesele de mobilier trebuie sa fie alese cu foarte mare atentie.

Care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont la alegerea mobilierului de baie?

1. Dimensiunile. Am amintit de spatiile nu tocmai generoase ale bailor. Dimensiunea mobilierului este foarte important, in asa fel incat sa nu sufoce intregul spatiu, dar sa asigure nevoia de depozitare. Specialistii recomanda alegerea unor piese suspendate de mobilier, care sa ofere senzatia de spatiu in zona inferioara a baii.

2. Materialele din care este realizat mobilierul. Daca in cazul mobilierului de dormitor nu conteaza atat de mult din ce este realizat dulapul sau cum sunt construite noptierele, in cazul baii materialelel sunt foarte importante. Umezeala dintr-o incapere de baie poate sa distruga piesele de mobilier din PAL sau din PVC. Tocmai de aceea, este bine sa se opteze pentru piatra, marmura, ceramica lemn bine tratat sau chiar plastic. In ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe solutii realizate din otel cromat, care poate sa fie de asemenea o varianta optima. De asemenea, mobilierul din sticla este foarte popular.

3. Modul in care este realizat mobilierul. Ai doua optiuni mari si late: mobilier facut in serie, pe care il poti intalni peste tot prin magazinele de profil si pe care il poti achizitiona fara niciun fel de probleme, sau mobilier la comanda. Daca vrei mobila unica, varianta la comanda este cea mai potrivita. Totusi, trebuie sa te asiguri ca firma sau mesterul la care apelezi se poate ula perfect pe dorintele tale. Odata ce ai ales firma perfecta, mobilierul la comanda iti ofera o multime de avantaje:

  • Posibilitatea de a putea construi piese de mobilier exact pe dimensiunile de care ai nevoie;
  • Posibilitatea de a-ti pune in opera dorintele, indiferent cat de ciudate ar fi ;
  • Posibilitatea de a modifica din mes anumite detalii care nu iti plac.

Este adevarat ca mobila la comanda dureaza mai mult pana este realizata, insa este o investitie de timp care merita din plin, atata vreme cat rezultatul este cel dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *