Cum sa amenajezi un dressing incapator, indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie?

Dressingul este un spatiu extrem de important pentru orice om ce traieste in societatea moderna, mai ales daca acest om este de sex feminin. Magazinele ofera atat de multe optiuni vestimentare iar costurile sunt atat de mici incat este aproape imposibil sa iesi in oras fara a te intoarce cu o bluza, o rochie sau o pereche de pantaloni.

Daca locuiesti intr-un apartament de dimensiuni reduse, s-ar putea sa iti para dificil sa organizezi toate hainele intr-un mod cat mai eficient, insa partea buna este ca exista solutii.

Cum amenajezi un dressing incapator indiferent de spatiul pe care il ai?

Alegi locul in care urmeaza sa fie dressingul. Poti sa iesi putin din tipare si sa iti amenajezi acest spatiu pentru haine in balcon sau pe balcon. Daca ai mansarda pe care nu o folosesti la locuit, acesta este cel mai bun spatiu pentru haine. Daca pur si simplu nu ai spatiu, iti poti construiun dressing cat se poate de incapator in dormitor, insa trebuie sa respecti o serie de reguli pentru a te asigura ca este eficient:

  • Alege un spatiu pe care in mod normal nu il folosesti atat de des;
  • Masoara corect spatiul si fa o schita care sa acopere absolut fiecare centimetru pe care il ai la dispozitie;
  • Compartimenteaza cat mai bine dulapul.

Chiar si un spatiu mic poate duce la constructia unui dressing suficient de mare, atata vreme cat este inalt pana in tavan si este bine compartimentat.

dressing
MD1

Cum organizezi spatiul in dressing?

Pentru o foarte buna organizare trebuie, in primul rand, sa stii care sunt hainele pe care le porti si hainele pe care nu le porti. Cele pe care nu le porti le poti pune in pungi vidate si le poti aranja pe un raft superior, cat mai aproape de tavan.

Hainele pe care le porti le poti pune pe umerase iar daca vrei sa economisesti cat mai mult spatiu, te poti orienta spre umerase multiple care utilizeaza spatiul vertical.

Lucrurile marunte, precum manusile, esarfele, palariile, etc, isi pot gasi un loc foarte bun in cutii pe care sa le marchezi corect, in asa fel incat sa le gasesti la nevoie.

Sfaturi utile:

  • Foloseste umerase de calitate!
  • Organizeaza lucrurile in functie de anotimp si de activitate!
  • Foloseste toate spatiile, inclusiv cele de sus si cele de jos!
  • Opteaza pentru usile glisante, care nu ocupa spatiu atunci cand se deschid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *