Idei de decor pentru Craciun si Revelion

Sărbătorile de iarnă pe bună dreptate pot fi considerate cea mai frumoasă perioadă din an. De Crăciun și Revelion toate drumurile duc acasă, unde ne așteaptă cele mai gustoase bucate pregătite de mama și cele mai frumoase decorațiuni pentru brad și interior.

Dacă  doriți să ieșiți din tipare și să vă surprindeți invitații cu altfel de elemente de decor, noi vă propunem câteva idei neobișnuite de decor pentru iarnă.

Ghirlande naturale

Folosește crengi naturale  de cedru sau pin pentru a adăuga elemente organice în decorul tău. De asemenea, poți folosi felii uscate de portocale sau pomușoare pe care să le structurezi sub forma unei ghirlande. Conurile sunt o altă variantă practică și naturală pentru tradiționalele ghirlande.  Unește mai multe conuri pe un fir de ață mai groasă, iar pentru un aspect mai deosebit, colorează-le cu auriu.

Compoziție cu elemente naturale

Pune într-o vază câteva crengi de brad și ramuri cu pomușoare roșii, iar pentru mai mult aspect estetic, adaugă și niște luminițe. Aranjamentele florale din hortensii, trandafiri, pomușoare și conuri o să se încadreze armonios în orice interior. Creează decorațiuni din conuri sau fructe pe care să le amplasezi pe masa de sărbătoare.

Felinare handmade

Creează propriile felinare cu ajutorul unor borcane, în care plasezi luminițe decorative și pe care le ornamentezi cu ajutorul unor fundițe. Globurile de diferite dimensiuni și alte elemente vor oferi mai multă culoare felinarului. Pentru candele mai poți folosi o bucată de ramură de mesteacăn sau alt copac, pe care s-o găurești și să plasezi în gaură o lumânare.

 Jucării de brad croșetate

Lucrurile handmade păstrează dragostea cu care au fost făcute. Decorează-ți pomul de Crăciun cu steluțe, reni și brăduți croșetați.

Contraste de culori

Ne-am obișnuit să vedem de sărbători tradiționalele culori roșu, verde și alb. Nu-ți fie frică să experimentezi cu diferite culori și texturi. Optează pentru o nuanță de albastru electric, mov și combină-le cu blănuri artificiale sau catifea. De asemenea, joacă-te cu dimensiunea globurilor pe care le pui pe brad.

Brazi alternativi

Cu un strop de imaginație, câteva cărți, globuri și luminițe puteți să vă creați un brăduț pe care ulterior să-l citiți. O scară, niște ață de diferite culori sau câteva crengi de copac pot sta la baza unui alt tip de pom de Crăciun.

Globuri personalizate

În magazine găsim un sortiment variat de globuri și alte jucării, dar dacă îți dorești să ai pe brad decorațiuni unice, creează-le. Personalizează globurile cu diferite desene sau imprimă poze pe ele. Cu ajutorul globurilor mai poți decora candelabrul, geamurile sau pereții. Agață globurile de suprafețe cu ajutorul unor panglici pentru a obține o draperie din jucării.

Coroniță

Coronițele pentru ușă pot fi create din diverse materiale, nu doar din ramuri artificiale de brad. Crenguțele de  măslin, pin, fâșii de lemn și alte materiale pot sta la baza unei coronițe pe care ulterior o puteți decora cu globuri, fundițe și clopoței. O coroniță mai neobișnuită poate fi obținută dintr-o ramă foto veche. Într-un colț al ramei plasați câteva crenguțe de brad, niște panglici și jucării micuțe de brad.

Surse: https://www.countryliving.com/home-design/g2921/winter-decorating-ideas/?slide=10

https://www.divahair.ro/casa_si_gradina/decoratiuni_de_iarna:_10_idei_pentru_o_casa_ca-n_povesti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *