Mobilier personalizat vs. mobilier achizitionat din magazin. Care este cel mai potrivit?

Magazinele de mobila sunt foarte atractive prin modelele prezentate. De cele mai multe ori insa, aspectul perfect din magazin nu se regaseste si acasa. Din acest motiv, producatorii de mobila au venit cu solutia mobilierului personalizat. Mai greu de realizat si mai scump, mobilierul personalizat reuseste sa atraga din ce in ce mai multi oameni, deoarece are o serie de avantaje:

  • Permite alegerea materialelor.
  • Permite realizarea unor piese inspirate din diverse reviste si site-uri;
  • Permite alegerea dimensiunilor si culorilor;
  • Permite inovarea. Daca ai o idee inedita si vrei sa o pui in opera, mobilierul personalizat este cea mai buna optiune.

Cu toate astea, costurile mai mari pot sa descurajeze cumparatorii, care vor inclina mai mult spre mobilier gata construit, achizitionat din magazin. Tocmai din acest motiv, vom incerca sa punem in balanta cele doua variante, pentru a te ajuta sa iei cea mai buna alegere.

Cand merita sa achizitionezi mobilier din magazin?

Exista cateva situatii in care o astfel de varianta este cea mai potrivita:

  • Cand locuiesti in chirie si ai nevoie de mobila doar pentru a-ti rezolva anumite nevoi de depozitare;
  • Cand gasesti un model care iti place foarte mult si se potriveste perfect cu dimensiunil pe care ti le doresti;
  • Cand reprezentantii magazinului ofera si servicii de modificare, in cazul in care mobila nu se potriveste foarte bine in locuinta ta;
  • Cand ai un buget foarte mic;
  • Cand ai nevoie de mobila intr-un timp foarte scurt

Cand merita sa achizitionezi mobilier personalizat?

De regula, mobilierul personalizat il achizitionezi atunci cand ai garantia ca il vei folosi pe termen lung si foarte lung. Nu trebuie sa faci rabat la calitate atunc cand optezi pentru o astfel de varianta, asadar, este bine sa ai un buget decent. In general, mobilierul personalizat este perfect atunci cand iti cumperi o casa noua care are dimensiuni  nu tocmai standard, atunci cand ai idei pe care nu le gasesti in comert si atunci cand vrei sa ai ceva care sa te reprezinte.

Ce trebuie sa stii despre mobilierul personalizat?

Personalizarea pieselor de mobilier nu este simpla. Tocmai de aceea, este bine sa te inarmezi cu rabdare, deoarece va dura destul de mult. De multe ori poate sa dureze chiar si cateva luni, insa partea buna este ca odata ce ai obtinut ceea ce ti-ai dorit, poti folosi piesele de mobilier chiar si cativa ani fara probleme.

One thought on “Mobilier personalizat vs. mobilier achizitionat din magazin. Care este cel mai potrivit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *