Mobilierul din MDF – Ce trebuie sa stii despre el

In zilele noastre, mobilierul realizat din MDF este extrem de popular, cu toate ca putini stiu ce fel de material este acesta. Ei bine, inainte de toate, MDF este o prescurtare a expresiei “medium density fibreboard”, care se refera la placa obtinuta din rumegus tocat marunt si apoi presat cu un clei.
Putem spune ca MDF-ul este un produs derivat din lemn si, chiar daca nu este lemnul masiv la care tanjim cu totii, este demn de luat in seama pentru ca are o multime de calitati.
Iata care sunt principalele calitati pe care le intalnim la acest tip de material:

  • Spre deosebire de pal, MDF-ul are o densitate mult mai mare, putand fi prelucrat pe suprafata.
  • Este posibila rotunjirea marginilor fronturilor, fapt ce ii ofera mobilierului un aspect mult mai elegant, mai fin si mai profesional.
  • Pe suprafata MDF-ului se pot realiza o sumedenie de modele in relief (poarta denumirea de frezari). Asadar, pe o suprafata de material de MDF se pot face desene, forme geometrice, chiar si scrisuri. Orice este posibil atata timp cat ai utilajele necesare si suficienta imaginatie.
  • Un alt avantaj pe care ar trebui sa il stie toti cei care au in vedere mobilarea bucatariei este faptul ca MDF-ul este cel mai recomandat tip de material pentru mobila din aceasta incapere a casei, fiind mai bun chiar si decat lemnul masiv datorita rezistentei sale ridicate la umiditate. Aceasta calitate il face deosebit de bun si pentru mobilierul din baie.
  • Are un aspect extrem de elegant, putand semana foarte bine cu lemnul masiv. De aceea, mobilierul din MDF este excelent in orice incapere a casei, de la bucatarie la living, dormitor, hol si baie.
mobilier-bucatarie

Avand aceste avantaje fata de celebrul pal, MDF-ul este prin urmare putin mai costisitor. Totodata, trebuie sa stii ca acest material este de doua tipuri:

  • MDF vopsit sau furniruit. Are un aspect frumos, este stabil si are o calitate buna. Rezista cu brio in conditiile de umiditate si temperaturi inalte, iar eventualele zgarieturi aparute pe pelicula pot fi reparate usor. Dezavantajele MDF-ului vopsit sunt pretul mai piperat, durata de timp mai lunga pentru prelucrarea mobilei si faptul ca nu poate avea aspectul asemanator cu cel al lemnului.
  • MDF infoliat. Este o varianta mai ieftina decat MDF-ul vopsit si este preferata, de regula, de catre clientii care doresc mobilier cu aspect asemanator cu lemnul masiv. Dezavantajele acestuia sunt acelea ca are o rezistenta mai scazuta la umiditate si la caldura si ca exista riscul de dezlipire a foliei pe muchii si la colturile panoului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *