Reguli feng shui pentru mobilierul din camera copilului

Camera copilului este extrem de importantă pentru acesta, în condițiile în care poate contribui la dezvoltarea lui până în perioada în care este adult. Pe lângă faptul că trebuie să fie cât mai sigură, în așa fel încât să nu existe riscul de accidentare, camera poate să fie gândită după regulile feng shui.

Cum aranjezi, așadar, mobilierul din camera copilului după aceste reguli?

Există numeroase piese de mobilier cameră copil și poți să respecți toate regulile fără a avea prea mari probleme. Nu contează foarte mult calitatea produselor cumpărate, cât contează culrile, așezarea și ordinea.

Patul. Un prim aspect pe care trebuie să îl iei în considerare este așezarea patului. Acesta trebuie să fie lipit de peretele paralel cu ușa, însă nu chiar în reptul ușii. Este recomandat să nu fie poziționat nici sub fereastră. Dacă se ține cont de aceste reguli, copilul va avea un somn liniștit și odihnitor.

mobilier-camera-copil

Culorile din încăpere. Deși pare tentant să se opteze pentru culori aprinse, specialiștii feng shui consideră că este bine să se evite roșul, violetul sau portocaliul foarte puternic. Cele mai potrivite culori sunt cele neutre. Fiind vorba despre camera unui copil se poate miza și pentru tapet, desenele și personajele din filme fiind foarte potrivite.

Biroul. În orice cameră de copil trebuie să fie și un spațiu de studiu, adică un birou și un scaun. Una dintre cele mai bune poziții pentru acest spațiu este în nordul încăperii. Scaunul trebuie să fie cu spatele înspre perete și cu fața către întreaga încăpere.

Este foarte important ca aranjarea pieselor de mobilier să fie făcute în așaa fel încât spațiul să fie cât mai deschis și ordonat. De asemenea, este recomandat ca prichindelul să fie educat în acest sens, în așa fel încât să fie cât mai ordonat. În caz contrar va deveni foarte agitat și suprastimulat.

Decât mult mobilier care să ocupe foarte mult spațiiu din încăpere, mai bine mobilier minimalist și cutii încăpătoare unde să stea toate jucăriile atunci când nu sunt folosite. Singura piesă de mobilier care trebuie să fie mare este dulapul. Acesta este bine să fie cât mai încăpător.

Camera oricărui copil trebuie să fie creativă și să permită joaca. Până la urmă, orice prichindel se dezvoltă jucându-se, așadar, este important să aibă un spațiu perfect pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *