Trebuie sa mobilezi camera copilului? Iata cateva sfaturi!

Alegerea mobilierului pentru camera copiilor poate fi coplesitoare din cauza numeroaselor optiuni disponibile in zilele noastre. Iar decorarea si amenajarea camerei pentru micuti presupune mult mai mult decat simpla alegere a lucrurilor care par a fi dragute sau amuzante. Daca ar fi atat de usor…

Cu toate acestea, poti indeplini cu succes intregul proiect de decorare si mobilare a camerei tinand cont de urmatoarele elemente:

– Mobilierul trebuie sa aiba dimensiuni corespunzatoare inaltimii copilasului tau. Micutul trebuie sa poata sa ajunga cu usurinta la toate lucrurile depozitate in mobilier, fara sa existe riscul de a se rani. Asta inseamna ca va trebui sa eviti rafturile montate pe pereti (politele) si dulapurile inalte.

– Copiii au nevoie de mult spatiu de depozitare pentru toate jucariile lor. Nu au nevoie de nimic fantezist sau complicat. De fapt, cu cat este mai simplu, cu atat mai bine.

– De asemenea, este important sa lasi mult spatiu liber pe podea, astfel incat copiii sa se poata juca, distra si chiar alerga. Asadar, nu umple camera cu piese de mobilier. Poti gasi modalitati inteligente de a economisi spatiu, cum ar fi utilizarea unui pat cu spatiu de depozitare.

– Mobilierul trebuie sa fie robust, durabil, functional, plin de culoare si foarte distractiv. De exemplu, daca ai doi copii, poti alege paturi supraetajate care sa aiba un tobogan atasat. Trezirea de dimineata ar fi, cu siguranta, mult mai distractiva in acest fel!

– Fii intotdeauna pregatit pentru micii musafiri care vor ramane peste noapte. Acest lucru inseamna ca vei avea nevoie de o saltea sau de un pat suplimentar.

– Mobilierul poate fi ales in asa fel incat invatarea sa fie cat mai distractiva, iar temele sa fie facute cu drag. O masa colorata, fie acoperita cu autocolante dragute, fie pictata manual, plus cateva scaune potrivite sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti stimula copilul sa invete mai usor.

– Este important sa personalizezi camera micutului si sa faci in asa fel incat aceasta sa fie camera preferata a sa din intreaga casa. Astfel, poti folosi culorile care ii plac cel mai mult si sa decorezi peretii cu propriile lui opere de arta.

In cele din urma, nu uita de siguranta. Aceasta nu trebuie compromisa nici de pretul mobilei, nici de tendinte. Copiii trebuie sa fie inconjurati de materiale hipoalergice, naturale si non-toxice, deoarece susceptibilitatea lor la alergii este mult mai mare decat a adultilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *