Trendurile favorite ale designerilor de mobilier pentru 2018

Aruncă o privire prin încăpere. Crezi că lipseşte ceva? Dacă e o piesă de mobilier, vezi care sunt trendurile favorite ale designerilor de interior pentru 2018 înainte de a începe să faci noi achiziţii sau să te lansezi într-un proiect DIY.

Amy Youngblood

Ce îi place: Lemnul neprelucrat în asociere cu ciment pentru un aspect artizanal îndrăzneţ, mobilierul cu picioare Lucite, blana de oaie pe banchete şi cât mai multe culori spectaculoase. De exemplu, a folosit fotolii rotative de culoare portocaliu strălucitor într-un apartament din centrul oraşului Cincinnati.

Walnut Bench with Lucite Leg

“Piesele moderne de mijloc de secol sunt de asemenea în tendinţe anul acesta,” spune Amy Youngblood.

De exemplu, la o amenajare recentă, firma sa, Amy Youngblood Interiors, a asociat un scaun Barcelona din piele maro şi metal cu un taburet Lucite.

Barcelona Chair and Lucite Footstool in Traditional Room

Phoebe Howard

Ce îi place: O poveste de dragoste în culori, în special albastru, şi reîntoarcerea la mesele de joc.

Coastal Sitting Space with White Game Table, Four Chairs and Bar Cart

“Cred că e parte dintr-o rezistenţă la tehnologie,” spune Howard, care deţine o firmă de design interior şi două buticuri – Mrs. Howard and Max & Co. “Văd că mulţi dintre clienţii mei folosesc puzzle-uri şi alte jocuri şi înghesuie, în spaţiul destinat micului dejun sau în camera de zi, mese de joc pe care chiar le utilizează.”

Contemporary Living Room with Velvet Sofa and Ottoman

Kate Duckworth

Ce îi place: Catifeaua – în special culorile calde, vii, cum ar fi pepene roşu, rugină şi vin – şi franjurii. “De curând am folosit-o la partea de şezut a unei canapele leopard print şi chiar a dus piesa la un alt nivel,” spune Kate Duckworth.

“Intenţionez să o folosesc şi mai mult în 2018.”

Colorful Porter Chairs

Wooden Chairs Painted Blue and Green

De asemenea, vede scaunele clasice reinventate în culori strălucitoare, cum ar fi cele tip portar de la Brabbu.

“Le-aş pune în jurul unei mese rustice,” spune Duckworth, care deţine Duckworth Interiors.

Angela Nuessle

Contemporary White and Black Kitchen with Sitting Room and Breakfast Nook

Ce îi place: Materialele neprelucrate, naturale, cum ar fi lemnul şi betonul, asocierea de crom cu lemn şi măsuţele de cafea cu marmura şi onix. “Betonul, onixul şi marmura sunt foarte prezente,” spune Nuessle, designer la Pulte Homes.

Catifeaua, pe care o vede pe canapelele statement şi pe scaunele de club, dar şi sub formă de draperii şi perne decorative, este de asemenea în topul preferinţelor sale pentru 2018.

“În plus, catifeaua conferă un aspect plăcut şi cald interioarelor şi de aceea am fost cu adevărat surprinsă să constat că există o modă a catifelei cu desene florare puternice, care continuă să fie foarte populare,” spune Angela Nuessle.

Jason Oliver Nixon and John Loecke, Madcap Cottage

Ce le place: Modelele florale pe tapiţerie şi culorile îndrăzneţe, cum ar fi nuanţele de verde şi galben. “Cred că ceea ce vedem în prezent sunt interpretările florale într-un sens mai larg,” spune Loecke. „Au mai mult aspectul unor desene florale realizate manual.”

Dining Room with Asian Influences, Green Walls

Există de asemenea o înclinaţie spre revenirea la detalii, cum ar fi finisajele şi inserţiile, împreună cu o mai mare atenţie acordată aspectului tivurilor, bridelor şi închizătorilor, spun cei doi, care deţin Madcap Cottage.

“Acum există o gândire în design, de tipul <<Hai să creăm ceva care să strălucească şi care să ne diferenţieze>>,” spune Loecke.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *